„ Amit a tányérra teszek az nem étel, hanem a lelkem és a szenvedélyem.”

Lee Jong Kuk

Pontosan emlékszem: 9 éves voltam, amikor először főztem önállóan – burgonyapürével vártam haza az anyukámat. A 15 évesen kreált narancsos csirkémet és a szintén akkoriban készült almás fácánomat apukám évekig emlegette.

A konyha kezdetektől az alkotás, önmegvalósítás egyik színtere volt számomra. Ugyan háttérbe szorult a tanulás, a munka és más kreatív tevékenységek mellett, közgazdász-külkereskedő lettem, de 2017-től kezdődően, 3 gyermek édesanyjaként képezni kezdtem magam a gasztronómia területén. 

Először idehaza jártam főzőkurzusokra – ahogyan most is részt veszek szakmai képzéseken, ahol jó nevű séfektől, a Bocuse d’Or Akadémia tagjaitól tanulhatok.

Itt élő olasz séfek kurzusain találkoztam először az autentikus olasz ételek elkészítésének fortélyaival, és hamar felfedeztem az olasz konyha nagyszerűségét: kevés, de kiváló minőségű alapanyagból, gyorsan, nagyon finom és egészséges ételeket készíteni.

Toszkánában, különböző főzőiskolákban bővítettem a tudásom: friss tésztát, pasta frescat gyúrtam, toszkán specialitásokat tanultam. Az olaszországi utazásaink során rendszeresen részt veszek ilyen programokon, tanulok olaszul is, nézem az olasz főzőműsorokat, rengeteg szakácskönyvem van, és ezek az inspirációk segítenek abban, hogy a Konyhámban az élményfőzések alkalmával mindig legyenek új receptek és fogások.

2019-ben villámcsapásként ért a felismerés: szeretném megmutatni másoknak is, milyen örömteli, kreatív tevékenység a főzés, az egyik szeretetnyelv: jó minőségű, egészséges alapanyagokból finom ételeket készíteni a szeretteinknek, a családunknak, barátainknak. 

A szépséges Toszkánát idéző konyhám 2020. szeptemberére készült el, jó hangulatú élményfőzéseknek és -sütéseknek otthont adva.

A nyitás óta – bár a Covid miatt több mint féléves szünetet kellett tartani – 3 év alatt majdnem ezer vendég – közülük sokan már többször is visszatértek – szavazott bizalmat a Pár falat boldogság Konyhának, és tapasztalta meg, hogy jókat főzni egyáltalán nem ördöngősség, nem elvesztegetett idő, hanem szenvedély és alkotás.

Brindzik Marianna

a Pár falat boldogság Konyha háziasszonya

„farm to table” konyha jegyében a Konyhában használt adalékanyagmentes, jóminőségű alapanyagok a helyi és közeli termelőktől, kézműves manufaktúrákból érkeznek: a tejtermékek a Csengő Tej Manufaktúrából, a liszt a Szabó Malomból,  az egészséges zöldek az Etyeki Mikrozöldtől, a kecskesajt a Zámori Kecskesajt Farmról, a húsok a biatorbágyi Czimer és Fiai Húsboltból és a tárnoki hentestől, illetve az olasz alapanyagok a Gastronomia da Nandintól, részben pedig Toszkánából, saját beszerzésből. Nem használunk mesterséges aromákat, színezékeket, mű élelmiszereket. Azt vallom, hogy finom, egészséges ételeket csak kiváló minőségű alapanyagokból lehet készíteni.

Shopping Cart
Call Now Button