A Konyha ötletének megszületésétől a célom az, hogy megmutassam azoknak is a főzés örömét, akik még nem tapasztalták meg. Óriási élmény számomra, amikor kamaszok, fiatalok, vagy nagyobb gyerekek (sokszor az anyukájukkal) jönnek főzni, együtt alkotnak, összedolgoznak.
Ez a program 10-12 éves kortól ajánlott, 13-14 éves lányok már önállóan, barátnőkkel is kipróbálhatják magukat. A menüsor egyszerűen elkészíthető, de nagyon finom és látványos. 3 fogásból áll, így a receptek és az élményfőzésen megtapasztaltak alapján valóban el tudja készíteni egy kamasz is otthon hétvégi ebédnek, ezzel lenyűgözve a családját. 😊 Mivel az olasz konyhára jellemzőek a felsorolt ismérvek, ezért több olasz étel is szerepel az étlapon, friss, szezonális alapanyagokat használunk, az előétel után pastát gyúrunk, mártást készítünk hozzá, végül egy isteni dolceval (édességgel) koronázzuk meg a napot.
Tervezett menü:
3-féle bruschetta
malloreddus (durum pasta) az eredeti bolognai raguval
orechiette (fülecske tészta) sült paradicsomos-fokhagymás szósszal
panna cotta áfonyával