Aki evett már frissen gyúrt házi tésztát azon melegében kifőzve, illatos, gőzölgő mártásban tálalva, az pontosan tudja, hogy a zacskós száraztészták halovány másai a pasta frescanak (friss tésztának).
Mos a cucina povera (szegények konyhája) jeles (pasta) képviselőiből készítünk el néhány durumtésztát (pl. malloreddus, orechiette, lorighittas, capunti, pici, stb.) a hozzá illő mártásokkal, hogy otthon is az asztalára tudjon mindenki varázsolni pár falat Itáliát. Szezonális alapanyagokból, adalékanyagmentes lisztekből, tejtermékekből főzünk.
Tervezett menü:
Malloreddus gombás-szarvasgombás-tejszínes mártásban, parmezánnal
Orechiette citromos-brokkolis-szalonnás szószban
Lorighittas padlizsános-paradicsomos raguval
A részvételi díj tartalmaz egy pohár bort a főétel mellé, korlátlan limonádé és kávé fogyasztást, valamint a hazavihető kinyomtatott recepteket.