Pár falat Itália – durumtészták

23.000 Ft

Az olasz cucina povera (szegények konyhája) durum pastáiból készítünk el néhányat – igazi kézműves tésztákat – a hozzá illő szószokkal, mártásokkal. Gyúrunk, formázunk, mintázunk, hogy otthon is bármikor a tányérokra kerüljön pár falat Itália.

A kurzus időtartama: 3 – 4 óra
Helyszíne: Pár falat boldogság Konyha
Résztvevők száma: 8 fő

Cikkszám: PARFALAT02 Kategória:

Aki evett már frissen gyúrt házi tésztát azon melegében kifőzve, illatos, gőzölgő mártásban tálalva, az pontosan tudja, hogy a zacskós száraztészták halovány másai a pasta frescanak (friss tésztának).

Most a  cucina povera (szegények konyhája) jeles (pasta) képviselőiből  készítünk el néhány durumtésztát  (pl. malloreddus, orechiette, lorighittas, capunti, pici, stb.) pompás tavaszi színekben, a hozzájuk illő mártásokkal, hogy otthon is az asztalára tudjon mindenki varázsolni pár falat Itáliát. Szezonális alapanyagokból, adalékanyagmentes lisztekből, tejtermékekből főzünk.

Tervezett menü:

Tengerkék (spirulinás) malloreddus erdei gombás-szarvasgombás-tejszínes szószban

Céklás orechiette („fülecske” tészta) zöldspárgával, szívsonkával és citromomos-vajas mártással, fokhagymás kecskesajttal vagy burrattával

Napsárga- és narancsszínű strozzapreti („papfojtó” tészta) dió- és házi genovai pestoval, parmezánnal

A részvételi díj tartalmaz egy pohár bort a főétel mellé, korlátlan limonádé és kávé fogyasztást, valamint a hazavihető kinyomtatott recepteket.

június 2024
hét
ked
sze
csü
pén
szo
vas
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Shopping Cart
Call Now Button