Hozzávalók a tésztához (pasta frollához):
2 1/4 csésze liszt
1/2 csésze porcukor
csipet só
8 evőkanál puha vaj
1 egész tojás
1 tojássárgája
1/2 citrom héja
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd a tésztagombócot becsomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Hozzávalók a töltelékhez:
1/3 csésze liszt
1 1/2 teáskanál kukoricaliszt
2 1/2 csésze 3.5%-os tej
4 tojássárgája
2/3 csésze kr.cukor
1/2 citrom héja és leve
1 tk vanília esszencia vagy bourbon vaníliáscukor
További hozzávalók a tortához:
1 tk kukoricadara
1/3 csésze (száraz serpenyőben) enyhén megpirított fenyőmag
(2 ek porcukor a torta megszórásához)
A tejet a felvert tojássárgájával és a cukorral, citromhéjjal lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük krémmé, miközben hozzáadjuk a liszttel kevert kukoricalisztet is. Amikor elkészült a sűrű krém, adjuk hozzá a citromlét és a vaníliát. Hagyjuk kihűlni.
A hűtőből vegyük ki a tésztát. A sütőt melegítsük elő 175 C fokra.
A tésztát osszuk kétfelé, az egyik részét nyújtsuk kicsit nagyobbra, mint egy normál méretű kerek tortaforma, simítsuk bele, majd szórjuk rá a kukoricadarát. Öntsük bele a tölteléket. Nyújtsuk ki a tészta másik felét is, terítsük be vele a tölteléket, nyomkodjuk be a tészta széleit. Szúrkáljuk meg néhányszor hústűvel, majd nyomkodjuk bele a fenyőmagokat a tésztába.
175 fokon süssük 35-40 percig, vagy amíg nem lesz a sütemény teteje és a fenyőmagok bronzszínűek. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd megszórhatjuk porcukorral is. Langyosan is nagyon finom.
Hi, this is a comment.
To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
Commenter avatars come from Gravatar.