Míves almáspite

Almás pite hozzávalói:

50 dkg liszt

15 dkg vaj

15 dkg porcukor

1 cs vaníliáscukor

3 tojássárgája

2 ek tejföl

1 csipet só

A hozzávalókat a hideg vajjal gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, a tésztát folpackban vagy zacskóban pihentetjük egy 1/2 órát a hűtőben.

Közben elkészítjük a tölteléket 1 kg almából, amit lereszelünk és cukorral megdinsztelünk, a végén fahéjjal beízesítünk.A tésztát a hűtőből kivéve 1/3-2/3 részre osztjuk, a nagyobb darabot kerek lappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy kerek tortaformát úgy, hogy az oldalára is felérjen. megszúrkáljuk egy villával, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.

Közben kinyújtjuk a másik lapot is, vékony csíkokat vagy mintákat vágunk ki belőle.Az elősütött tésztára halmozzuk az almát, a maradék tésztával megdíszítjük a pite tetejét, 1 db tojássárgájával megkenjük, majd a sügtőben újabb 20-25 perc alatt készre sütjük.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Call Now Button