A tésztagyúrás öröksége ott van a kezünkben, még ha nem is tudunk róla.
Ősanyáink a nagyanyáinkig bezárólag évszázadok hosszú során gyúrták a friss tésztákat a család számára. Az, hogy milyen formában, milyen szósszal vagy körítéssel került a tányérokra, kultúrától, földrajzi helytől függően, lényegében nem számít. A dédanyáink csigatésztát, cérnametéltet, szélesmetéltet, laskát, derelyét és sokféle egyéb tésztát készítettek, az olasz mammák ugyanabból az alapanyagból lasagnát, tagliatellét, raviolit, tortellit és egyebeket. A közös mindben, hogy szeretettel, az idejüket rászánva, a két kezük melegével teremtettek lisztből, sóból, és tojásból vagy vízből változatos, finom ételeket.
Ezt a már-már elfeledett tudást elevenítjük fel a tojásos tésztakészítéssel. Megtanulunk gyönyörű és finom olasz pastákat gyúrni, nyújtani, vágni, tölteni és formázni. Készítünk hozzájuk különféle töltelékeket is.
Megkóstolva a friss, házi tésztát, megtapasztalva, hogy mennyivel finomabb, lehet, hogy otthon ezentúl a túrós csuszához vagy káposztás tésztához is előkapjuk a gyúródeszkát és a nyújtófát. 😉
Caramel pasta sütőtökös-amarettis töltelékkel, fenyőmaggal
Mortadellás, színes ravioli tejszínes-szarvasgombás mártással