A tészta dícsérete – tojásos friss tészták és töltött pasták

23.000 Ft

A tésztagyúrás öröksége ott van a kezünkben, még ha nem is tudunk róla. Ezt a már-már elfeledett tudást elevenítjük fel a tojásos tésztakészítéssel. Megtanulunk gyönyörű és finom olasz pastákat gyúrni, nyújtani, vágni, tölteni és formázni. Készítünk hozzájuk illő töltelékeket, szószokat is.

A kurzus időtartama: 3.5-4 óra
Helyszíne: Pár falat boldogság Konyha
Résztvevők száma: 8 fő

 

Cikkszám: PARFALAT03 Kategória:

A tésztagyúrás öröksége ott van a kezünkben, még ha nem is tudunk róla.

Ősanyáink a nagyanyáinkig bezárólag évszázadok hosszú során gyúrták a friss tésztákat a család számára. Az, hogy milyen formában, milyen szósszal vagy körítéssel került a tányérokra, kultúrától, földrajzi helytől függően, lényegében nem számít. A dédanyáink csigatésztát, cérnametéltet, szélesmetéltet, laskát, derelyét és sokféle egyéb tésztát készítettek, az olasz mammák ugyanabból az alapanyagból lasagnát, tagliatellét, raviolit, tortellit és egyebeket. A közös mindben, hogy szeretettel, az idejüket rászánva, a két kezük melegével teremtettek lisztből, sóból, és tojásból vagy vízből változatos, finom ételeket.

Ezt a már-már elfeledett tudást elevenítjük fel a tojásos tésztakészítéssel. Megtanulunk gyönyörű és finom olasz pastákat gyúrni, nyújtani, vágni, tölteni és formázni. Készítünk hozzájuk különféle töltelékeket is.

Megkóstolva a friss, házi tésztát, megtapasztalva, hogy mennyivel finomabb, lehet, hogy otthon ezentúl a túrós csuszához vagy káposztás tésztához is előkapjuk a gyúródeszkát és a nyújtófát. 😉

Céklás-burgonyás mezzolune, zsályás vajban forgatva
Caramel pasta sütőtökös-amarettis töltelékkel, fenyőmaggal
Mortadellás, színes ravioli tejszínes-szarvasgombás mártással
A részvételi díj tartalmaz egy pohár bort a főétel mellé, korlátlan limonádé és kávé fogyasztást, valamint a hazavihető kinyomtatott recepteket.
július 2024
hét
ked
sze
csü
pén
szo
vas
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Shopping Cart
Call Now Button