Castagnole di carnevale, farsangi fánkocska

Ízben eltér a kelt tésztából készült szalagos fánktól, de nem jobban, mint pl. a csöröge fánk.

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt

6 g sütőpor

csipet só

2 egész tojás

5 dkg lágy vaj

5 dkg porcukor + a kész fánkok meghempergetéséhez

1 cs vaníliáscukor

1/2 kezeletlen citrom vagy narancs reszelt héja

1 ek édes desszertbor vagy likőr

A hozzávalókat sima, enyhén ragadós tésztává dolgozzuk össze kb 5 perc alatt. Letakarjuk folpackkal és 1/2 órát pihentetjük szobahőmérsékleten.

Utána lisztezett gyúrólapra borítjuk, hosszú bagett formára alakítjuk, és diónyi darabkákat tépünk belőle, amiket lisztes kézzel gombócokká formálunk.

2-3 ujjnyi, jó meleg (de nem forró) olajban aranyszínűre sütjük őket. Hagyjuk 10 percig hűlni, majd megforgatjuk porcukorban

.Megtölthetjük csoki vagy vanília krémmel, lekvárral, nutellával, tejszínhabbal – szerintem mindenféleképp isteni.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Call Now Button