Hortobágyi palacsinta olaszos húsraguval

A palacsinta tésztához:

2 egész tojás

csipet só

30 dkg liszt

4 dl tej

2 dl szódavíz

2 ek olaj

Az édes verziónál kicsit vastagabb palacsintákat sütünk.

Töltelék:

50 dkg darált pulykahús

2 ek olaj

1 kis fej lilahagyma

1 gerezd fokhagyma

4 friss zsályalevél

só, bors, 1 tk oregánó

1/2 dl vörösbor

1/2 doboz darabolt paradicsom, vagy 1 dl paradicsompüré

1 ek barnacukor

1/2 marék friss bazsalikomlevél a legvégén

A forró olajba dobjuk a zsályát és a fokhagymát, majd a felkockázott lilahagymát. Amikor a hagyma megpirul, beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk. Amint kicsit kifehéredik, hozzáadjuk a bort, és ha ez „elfüstölt”, mehet bele a paradicsom, a barnacukor, oragánó is. Először fedő alatt, majd anélkül közepes hőmérsékleten, időnként megkeverve puhára és szaftosra főzzük a ragut. A legvégén tesszük bele a bazsalikomot. Megtöltjük a palacsintákat, majd a tejfölös szósszal leöntjük.

Szósz:

1 ek olaj

1/2 reszelt lilahagyma

1 tk őrölt pirospaprika

csipet só és fehérbors

1 tk ketchup

2-3 dl tejföl

1/2 csokor friss petrezselyem, belőle egy kevés a díszítéshez :-))

Jó étvégyat!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Call Now Button