Fűszeres almakrémleves szárított almával tálalva
Hozzávalók:
5-6 szem alma
1 ek citromlé
2 ek méz
2 ek barnacukor
csipet só
csipet fahéj, őrölt szegfűszeg, vanília, egy csipet gyömbér, csipet szerecsendió
2 dl tejszín
2 tk keményítő pici hideg vízben elkeverve
a tálaláshoz almachips vagy aszalt alma
Az almákat meghámozzuk és feldaraboljuk, egy kevés vízben a mézzel, cukorral, citrommal és csipet sóval puhára főzzük. Botmixerrel, turmixszal vagy aprítóval pürésítjük, majd felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a fűszereket és a vízben elkevert keményítőt, és kevergetve közepes lángon 5 percig főzzük, besűrítjük.
Csak tálaláskor tesszük bele a szárított almát, hogy ne puhuljon meg nagyon, megszórhatjuk egy kis fahéjas cukorral is. Melegen is isteni!