A millió kalóriás csokicsoda hozzávalói:
25 dkg jóminőségű étcsoki
1 dl tejszín
3 dkg vaj
vanília, 1/2 kezeletlen narancs héja, 1 cs diákcsemege, 1/2 csomag amaretti keksz, 1/2 csomag pillecukor
A csokit megolvasztjuk vagy vízgőz felett, vagy óvatosan mikróban. Belekeverjük a tejszínt és vajat, a vaníliát, belereszeljük a narancs héját.
Egy vastagabb zacskóba tesszük az amaretti kekszet, durvára, darabosra törjük vagy egy nyújtófa, vagy egy húsklopfoló segítségével. Belekeverjük a csokiba. Ugyanígy járunk el a diákcsemegével is. A pillecukrokat méretüktől függően kettőbe vagy több részre vágjuk, végül ezt is a masszába forgatjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű tepsit, belesimogatjuk a csokis masszát. 4-5 órára hűtőbe tesszük, majd éles, néha meleg vízzel lemosott késsel felszeleteljük. Megszórjuk porcukorral. Zárt dobozban eláll akár 1 hétig is.