Házi vajas-vaníliás keksz forró csokival

Házi vajas-vaníliás keksz hozzávalói:

25 dkg liszt

10 dkg cukor (lehet kr.cukor is)

10 dkg vaj

1 tojás

1 tk. sütőpor

1 csipet só

1 kis vanília(reszelt citrom vagy narancshéj/ apróra tördelt csoki/ aszalt gyümölcs stb)

1 ek kr. cukor a szóráshoz

(5 dkg olvasztott csoki a mártáshoz)

A feldarabolt, hideg vajjal gyorsan összedolgozzuk a lisztet, cukrot, tojást, sütőport és csipet sót, vaníliát, és a kívánt extrákat, én reszelt citromhéjat tettem bele. Diónyi golyócskákat formázunk belőlük, az egyik oldalukat az 1 ek kr. cukorba nyomjuk, majd ezt az oldalt villával kilapítjuk (így lesz csíkos a kekszünk). Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kekszlapocskákat, és 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük.

Így is tökéletes, de az egyik oldalát meg lehet mártani olvasztott csokoládéban is.

Légmenetesen záródó dobozban eláll 1 hétig is, ha addig valami csoda folytán nem fogy el.

Forró csoki hozzávalói (4 adag):

4 dl tej

10 dkg jóminőségű étcsoki

1 ek kr. cukorvanília

1 ek étkezési keményítő

csipet fahéj/ kardamom / őrölt szegfűszeg/ chili ízlés szerint

A tejben felolvasztjuk a csokit. Hozzáadunk 1 ek hideg tejjel kevert érkezési keményítőt és a fűszereket, addig kevergetjük közepes lángon, míg kicsit besűrűsödik. Poharakba töltjük, és tejszínhabbal, keksszel tálaljuk.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart
Call Now Button